Riemer nu wel streng voor prestatie

MAANDAG, 18 SEPTEMBER 2023, 00:25 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Coach Brian Riemer toonde zich na de partij tegen Kortrijk onverwacht streng voor zijn spelers. De Deen is meestal zeer optimistisch en positief, maar deze maal sprak hij zelfs van een totale ramp.

Hoewel Anderlecht dit seizoen al meerdere malen minder presteerde, leidde dit in Kortijk opnieuw tot puntenverlies. Riemer bleef na de vorige wedstrijden positief, maar deze maal spaarde de Deen zijn kritiek niet op zijn team. Hij verklaarde dat zijn team nochtans was gekomen om te winnen. Hij zei dat hij ondanks de late gelijkmaker niet blij was en dat hij moeite had om van het late doelpunt te genieten.

Hij sprak onder andere over een onvolwassen prestatie en over vreselijke beslissingen die in het spel werden genomen. Hij benoemde de individuele fouten die aan de basis lagen van de goals. Sardella en Dupé moesten namelijk allebei de bal wegtrappen. Riemer merkte op dat de actie van Debast niet slim was, zeker omdat nu met de VAR alles wordt opgemerkt. "Wij willen altijd uitvoetballen, maar dat wil niet zeggen dat je de bal naar de tegenstander moet spelen", zei Dupé. Riemer zei ook nog dat dit niveau mijlenver verwijderd lag van het beoogde niveau en dat het zijn taak is om het team te laten functioneren.

Deze fout komt wel zeer ongelukkig voor Dupé, al is Schmeichel mogelijk ook nog volgend weekend out. "Bij Anderlecht dien je niet alleen om te kunnen met de druk, maar ook met de concurrentie. Anders speel je beter darts of biljart." aldus Brian Riemer over de situatie met de doelmannen.

Riemer verklaarde ook nog wel dat er heel wat nieuwe spelers moeten worden ingepast en dat dat niet zomaar lukt in enkele weken.

Bron: Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum