Terry Van de Ven tekent eerste profcontract

MAANDAG, 18 SEPTEMBER 2023, 20:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De 15-jarige Terry Van de Ven tekende vandaag zijn eerste profcontract bij Anderlecht. De 15-jarige aanvaller ligt nu vast tot 2026. Terry is de jongere broer van Chike, maar die ruilde paars-wit deze zomer voor de U23 van OH Leuven.

Terry, geboren op 31 juli 2008, voetbalt sinds 2019 voor Anderlecht. Samen met zijn broer Chike kwam hij toen over van Racing Genk. "Terry is een centrumspits met scorend vermogen", omschrijft Anderlecht de jonge kerel. "Met zijn lengte en zijn technische kwaliteiten onderscheidde hij zich al meermaals bij onze jeugdploegen, zoals ook nog recent op het U16- clubtornooi in Montaigu."

"Lukaku als inspiratiebron"

"Dit was geen moeilijke keuze", vertelt Van de Ven, een Antwerpenaar met de dubbele Belgisch-Nigeriaanse nationaliteit, op de Instagram-pagina van RSCA Neerpede. "Anderlecht is de beste ploeg in België en ze tonen vertrouwen in mij. Ik ben ook heel trots op mezelf om mijn eerste profcontract hier te tekenen."

"Romelu Lukaku is mijn inspiratiebron omdat hij net als ik een spits is. Hij is snel, sterk en heeft een goede afwerking", aldus Van de Ven. "Ik zou de staf van Anderlecht, de school en mijn ouders willen bedanken. Dankzij hen ben ik hier en heb ik grote stappen vooruit gezet."

Broer naar OH Leuven

Broer Chike tekende in oktober vorig jaar eveneens een profcontract. Dat liep toen voor de rest van het seizoen, tot juni 2023. Na afloop van die overeenkomst, verliet Chike Anderlecht voor OH Leuven. Daar maakt hij deel uit van de U23-kern, maar hij kwam nog niet in actie in de hoogste amateurklasse.

 Bron: © Eigen redactie