Degryse: "Riemer zal een evenwicht moeten vinden"

DINSDAG, 19 SEPTEMBER 2023, 11:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht op verplaatsing is duidelijk niet hetzelfde als Anderlecht in het Lotto Park. Na te veel punten te hebben laten liggen, kon RSCA zijn fans zondag in Kortrijk allesbehalve overtuigen. "Ik denk dat het probleem van Anderlecht een te defensief middenveld is. "legt Marc Degryse uit.

"Delaney en Rits zijn een beetje te veel van hetzelfde. Ze zijn allebei nummer 6. Is Leoni een '10'? Ik zie hem meer als een '8'. De aansluiting met Dolberg vanuit het centrum is daarom onvoldoende. Die ruimte is te groot. "

Wachten op Hazard

"Dolberg heeft veel te weinig mensen naast zich in een straal van tien meter. Daardoor staat Dolberg er alleen voor en kan hij niet dominant genoeg zijn. We wachten op een goede Thorgan Hazard. Hij heeft tijd nodig, dat is logisch."

"Als ik Riemer was, zou ik me afvragen of Anderlecht per se met twee verdedigende middenvelders moet spelen in de Belgische competitie. Welke substantiële bijdrage heeft Delaney tot nu toe geleverd aan de effectiviteit van het team?

De balans vinden bij RSCA tegen Club Brugge

"De topper van zondag wordt een confrontatie tussen Anderlecht, een ploeg die op zoek is naar complementariteit tussen zijn belangrijkste spelers, en Club, een ploeg die baadt in aanvallende weelde maar kwetsbaar is in de verdediging. Deila zal de bal willen veroveren. Riemer zal dat niet erg vinden. Maar als Anderlecht te passief wordt in eigen stadion, vooral tegen Club Brugge, zal het Lotto Park-publiek zich laten horen. Riemer zal dus een evenwicht moeten vinden," besluit Degryse.

Bron: hln.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.