Riemer: "Niemand krijgt beloftes over speeltijd"

ZATERDAG, 23 SEPTEMBER 2023, 21:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op de persconferentie in aanloop naar de partij tegen Club Brugge van morgen kreeg Jesper Fredberg meteen vragen over de keeperskwestie. "Concurrentie is goed, want dat pusht onze doelmannen vooruit", antwoordde hij. "Vroeg of laat zullen we wel een keuze maken."

Riemer zei dat er momenteel te veel op de positie van de doelmannen wordt gefocust. "Een international als Diawara heeft bij Roma en Napoli gespeeld. Over hem krijg ik weinig vragen als hij niet speelt. Over de keepers een veelvoud", zo klonk het.

Volgens Riemer zal de staf wedstrijd per wedstrijd beslissen welke doelman ze inzetten. Hij stipt aan dat Schmeichel en Dupé verschillende types zijn. "We weten dat Kasper een stevige uittrap heeft en dat Maxime heel rustig is. We kiezen tactisch en op vlak van hun prestaties welke doelman we geschikt vinden voor een bepaalde wedstrijd en voor ons team."

Begin deze week schreef transferjournalist Sacha Tavolieri dat Dupé bij zijn komst de garantie had gekregen om eerste doelman te zijn. Dat wilde Riemer toch even tegenspreken. "Als dat echt het geval zou zijn, dan stop als coach. Als je die beslissing vooraf neemt, dan is er geen concurrentie meer. Dat geldt voor alle spelers en alle posities."

"Niemand kreeg hier garanties over speelminuten, dat kan ik je verzekeren. Jesper Fredberg zegt spelers, makelaars en mij klaar en duidelijk dat er aan niemand beloftes gemaakt worden inzake speeltijd. Ik kan niet duidelijker zijn", aldus Riemer.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.