Riemer: "Stroeykens kan bepalende speler worden"

ZATERDAG, 30 SEPTEMBER 2023, 10:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op zijn persconferentie vertelde Brian Riemer dat hij erg blij is dat Mario Stroeykens zijn contract bij Anderlecht verlengd heeft. "Mario is de toekomst van deze club", aldus de coach. "Het is nu zaak om voor hem de perfecte rol in het team te vinden."

"Vorig seizoen gebruikten we Mario enkele keren als nummer negen. Onder meer op Seraing, waar hij het winnende doelpunt scoorde. Hij kan dat, al vind ik Mario eerder een pocket-speler dan een echte nummer negen. Als je wingers hebt veel diep gaan, kan je Mario inderdaad als diepe spits gebruiken."

"We zijn zo blij dat Mario een nieuw contract bij ons getekend heeft. We mogen niet vergeten dat hij nog erg jong is, hij is nog steeds een tiener. We weten dat we geduld moeten hebben met hem. Maar omdat hij zo snel kwam, heb je soms de neiging om te denken dat hij al verder zou moeten staan in zijn ontwikkeling. Theo Leoni is een goed voorbeeld van wat geduld kan doen."

"Wat Mario betreft is het nu zaak om voor hem de perfecte rol in het team te vinden. En voor hem om die laatste puntjes toe te voegen aan zijn spel. Op een bepaalde manier moet hij nog meer beslissend worden."

"Voor mij is hij echt de toekomst van deze club. Ik zie hem echt een bepalende speler worden in de toekomst. Momenteel heeft hij het geluk dat er ervaren spelers met ongeveer hetzelfde profiel, zoals Hazard en Amuzu, met hem samenspelen. Hij kan van hen leren. Dat is een van de voordelen van onze huidige kern: er zijn veel goede leermeesters om de jonge spelers advies te geven en hen op training vooruit te pushen."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.