Anderlecht stelt orde op zaken na rust

ZATERDAG, 30 SEPTEMBER 2023, 18:05 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend met 1-3 gewonnen in Eupen. Het startte razendsnel en scoorde al via Dreyer na een halve minuut. Maar het kon de sterke start niet bevestigen en Eupen klom voor rust nog langszij. In de tweede helft domineerde Anderlecht en scoorde het via een own-goal van Paeshuyse en via de eerste goal van Vazquez. Al had Eupen ook wel op 2-2 kunnen komen, maar Nuhu miste voor doel. Dat was wel het enige wapenfeit van de Panda's na rust en dus mocht Anderlecht na drie gelijke spelen opnieuw vieren

Blitzstart van Anderlecht in Eupen. Leoni lanceerde Dreyer die heel veel ruimte kreeg en na een run laag in de verste hoek besloot. Paars-wit op voorsprong na nog geen halve minuut speeltijd. Rits kreeg in minuut zeven dé kans op 0-2, maar zijn poging was iets te zwak. Toch kreeg een enthousiast gestart Paars-wit ook een verwittiging. Nuhu schoof uit toen hij alleen voor doel wilde besluiten.

Anderlecht kon geen vervolg breien aan de sterke start, maar het zorgde af en toe voor gevaar. Vazquez draaide goed weg, maar schoot over in minuut 25. Schmeichel moest zich enkele minuten later goed strekken op een laag schot van Paeshuyse. In minuut 38 scoorde Eupen wel de gelijkmaker. Nuhu raakte op een acrobatische manier de bal die prompt in doel verdween. De goede start van Anderlecht was bij deze uitgegomd.

Riemer schreeuwde zich te pletter na een slordige pass van Dreyer. Niet onterecht, want het spel van zijn ploeg maakte een serieuze neerwaartse rechtlijnige beweging tijdens de eerste helft. Zo ging Paars-wit de rust in met 1-1.

Na rust zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar via Pantovic. Anderlecht had terug meer controle, maar het spel verliep allemaal wat te gezapig. Hazard trapte wel eens laag naar de korte hoek en Augustinsson kreeg een behoorlijke kopkans op corner. In minuut 65 kreeg Paars-wit eindelijk een echte kans. Patris bediende Dryer, maar de Deen besloot veel te zwak en te centraal. Een minuut later was het wel raak. Hazard zette laag voor en aan de tweede paal was het Paeshuyse die de bal in eigen doel schoof onder druk van Vazquez.

Eupen leek even van slag. Vazquez kreeg een kans, maar trapte over, net als Rits die het vanop grotere afstand probeerde. Schmeichel was werkloos na rust, maar plots dook Nuhu op in de rug van Sardella en Debast. Anderlecht ontsnapte aan de gelijkmaker, want de aanvaller van Eupen mikte de bal nog over doel. Eupen leek door de kans echter opnieuw in zijn kansen te geloven. Dreyer kreeg een zee van ruimte op de counter, maar schoot ongecontroleerd over. Justin Lonwijk maakte na een blessure zijn rentree en verving Hazard.

Met de slotfase in zicht kroop Anderlecht achteruit, maar het kreeg daardoor ook veel ruimte. Vazquez trok in minuut 88 alleen naar doel na een fout van Paeshuyse en de Argentijn werkte keurig af. Zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. Zoals elke week werd er weer schromelijk overdreven met zeven minuten extra tijd, maar Eupen besefte dat Anderlecht met de zege zou gaan lopen en zorgde niet meer voor gevaar.

Een degelijke zege van Anderlecht dat toch wat spelers moest missen. De zege moet wel volgend weekend worden bevestigd tegen KV Mechelen