Futures spelen gelijk tegen negen man

ZONDAG, 1 OKTOBER 2023, 10:00 - TCV

1B De RSCA Futures zijn in een spektakelrijke wedstrijd niet verder geraakt dan 3-3 tegen Lierse. Lierse speelde bijna 40 minuten met negen spelers en scoorde toch de gelijkmaker in de extra tijd via een own-goal. De Futures blijven met zes punten onderaan kamperen op plaats veertien in de stand.

De RSCA Futures blijven het dus moeilijk hebben in de Challenger Pro League al namen ze snel de leiding via Angulo. Daarna kreeg Lierse hun eerste rode kaart, maar leidde het wel met 1-2 aan de rust met onder andere een doelpunt van Oulare. Na rust maakte Lilian Vergeylen gelijk en kreeg Lierse een tweede uitsluiting te verwerken. Anderlecht leek de winst beet te hebben na de 3-2 van verdediger Lissens in minuut 86, maar in de extra tijd zette Lierse alles op alles en in minuut 94 scoorde Moutha-Sebtaoui alsnog in eigen doel waardoor de Futures de punten moesten delen. Dit was een uitgelezen kans om de drie punten te pakken.

Score: 3-3
Goals: 11' Angulo (1-0), 34' Oulare (1-1), 41' Boone (1-2), 45'+2 Vergeylen (2-2), 86' Lissens (3-2), 90'+4 Moutha-Sebtaoui (own. 3-3)

RSCA Futures: Coosemans (Vercauteren 69'), Bouchouari, Lissens , Lapage, Moutha-Sebtaoui, N. Engwanda, Vergeylen (Masscho 79'), A. Engwanda (Montegnies 70'), Mendel-Idowu (Degreef 46'), Angulo, Monticelli (Ure 46')

Lierse: Teunckens, Libert (Ocansey 90'), Nkaka (Marijnissen 90'), Boone, Poelmans, Van Dessel (Claes 86'), Van Acker, Brebels, De Bruyn, Schouterden, Oulare