"Stassin is een killer, maar geen spits die oorlog maakt"

DINSDAG, 3 OKTOBER 2023, 12:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het vertrek van Lucas Stassin zorgde afgelopen zomer voor heel wat gefronste werkbrauwen bij Anderlecht-supporters. In de podcast 'Vier-nul' van Het Laatste Nieuws duidt Frank Boeckx, die de voorbije jaren met Stassin werkte, welk type spits Stassin is. Wat blijkt? Het huidige Anderlecht speelt met een heel ander type.

"Stassin zal zijn doelpunten maken, altijd en overal. Maar als je een spits zoekt die vooraan oorlog maakt, dan moet je niet bij hem zijn", vertelt Boeckx. "Druk zetten, duels winnen, de bal bijhouden, met de rug naar doel spelen: dat kan hij allemaal veel minder goed dan Frigan, zijn spitsbroer."

"Maar Lucas is wel een garantie op doelpunten in de Belgische competitie, een absolute killer. Je heb doelpunten nodig wil je matchen winnen, dus is het ergens logisch dat je hem opstelt. Maar als je tegen de degradatie vecht, moet je misschien wat meer body hebben, dan moet het niet altijd academisch zijn."

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.