"Ruil Schmeichel - Dupé was optie, maar Anderlecht wilde niet"

DINSDAG, 3 OKTOBER 2023, 15:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de nieuwe podcast 'Vier-nul' van Het Laatste Nieuws. kwam ook de keeperssituatie bij Anderlecht aan bod. Opvallend: volgens journalist Jarno Bertho heeft Anderlecht de komst van Kasper Schmeichel lang afgeblokt. Oud-Anderlecht-doelman Frank Boeckx vult aan dat ook een ruil met Maxim Dupé een optie was.

"Schmeichel is gekomen voor heel weinig geld. Volgens mij heeft gekozen voor het project van de Denen in Anderlecht om komende zomer nog een laatste keer het EK te spelen. Anderlecht zal dus beslissen wie bij Denemarken in doel staat tijdens het EK", lacht Boeckx. 

Volgens HLN-journalist Jarno Bertho heeft Anderlecht ook heel lang 'neen' gezegd tegen Schmeichel. "Klopt", zegt Boeckx. "Er is ook geprobeerd om een ruildeal te maken waarbij Dupé naar Nice zou gaan, maar dat heeft Anderlecht geweigerd."

"Anderlecht heeft finaal dan toch beslist om Schmeichel te nemen. Ze zaten immers ook met een blessure bij de derde doelman (Timon Vanhoutte, red.), waardoor er te weinig keepers op training waren. Schmeichel was met zijn 250.000 euro per jaar een opportuniteit."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum