Anderlecht aan de leiding in dit bijzondere klassement

WOENSDAG, 4 OKTOBER 2023, 07:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In negen competitiewedstrijden heeft geen enkele coach zijn basiself vaker gewijzigd dan Brian Riemer.  Hoewel Anderlecht acht wedstrijden ongeslagen bleef, is het nog steeds op zoek naar stabiliteit. 

De RSCA-coach wil vertrouwen op een vaste basisploeg. Maar door een aantal blessures kan de Deen zijn wensen niet vervullen.

Brian Riemer heeft al 22 spelers minstens één basisplaats gegeven, wat volgens hem de stabiliteit van het team niet ten goede komt. In feite heeft niemand zijn basisopstelling vaker verschoven dan de Deen. Dit is grotendeels te wijten aan de vele blessures. Het sleutelbeen van Delaney, de geblokkeerde nek van N'Diaye, de gebroken hand van Louis Patris, de liesproblemen van Amuzu en niet te vergeten de blessure van Dolberg.

Riemer moest - noodgedwongen - vaak wisselen. Alleen bij de doelmannen was hij verantwoordelijk voor de positiewisseling, waarbij hij Kasper Schmeichel verkoos boven Maxime Dupé.

Brian Riemer kan er dus prat op gaan dat hij de koning van de wissels is in de Jupiler Pro League, een titel die hij deelt met Jonas De Roeck van Westerlo. Cercle's Miron Muslic is de kampioen van de stabiliteit met 15 verschillende starters. 

Anderlecht 22 - Westerlo 22 - KVK 21 - RWDM 21 - Genk 20 - Union 19 - OHL 19 - Charleroi 19 - Gent 18 - Antwerpen 18 - Standard 18 - Eupen 18 - Club de Brugge 17 - KVM 16 - STVV 16 - Cercle 15

Bron: HLN (HLN)anderlecht-online forum