Stroeykens: "KV Mechelen ligt me"

ZONDAG, 8 OKTOBER 2023, 11:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een vroeg doelpunt wees Mario Stroeykens Anderlecht de weg tegen KV Mechelen. Zijn zesde doelpunt voor het A-elftal en zijn vierde tegen Malinwa. "Mechelen ligt mij inderdaad", vertelde hij na afloop. "Nochtans was ik er vooraf niet mee bezig, maar Jan Vertonghen herinnerde mij eraan tijdens de wedstrijd."

Voor gisterenavond stond Stroeykens' doelpuntenteller op vijf: vorig seizoen opende hij zijn rekening op 9 oktober met twee goals op KV Mechelen. Daarna scoorde hij in de beker tegen Lierse en in de competitie tegen Seraing. Eind april volgde nummer vijf in de thuiswedstrijd tegen Mechelen. 

"Ik had helemaal geen voorgevoel dat hij vandaag weer zou scoren. Dat ik hem opstelde, was een puur tactische keuze", lachte coach Brian Riemer na de wedstrijd. De Deen vertelde dat hij veel balbezit wilde op het middenveld en dat dat Stroeykens op het lijf geschreven is. "Bovendien haalt hij op training al lange tijd een hoog niveau", aldus de coach. 

"Het was een verrassing dat ik in de basis begon", verklapte Stroeykens. Deze keer speelde hij als centrale, meest aanvallende pion op het middenveld. Is dit zijn beste positie? "Deze plaats ligt mij, maar ik kan ook op de flanken spelen en de coach weet dat. Ach, maakt mij niet uit waar ik speel. Als ik de ploeg maar kan helpen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.