Ure schenkt Futures eerste zege in acht matchen (video)

ZONDAG, 8 OKTOBER 2023, 18:05 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De RSCA Futures hebben eindelijk nog eens kunnen winnen. In het kelderduel tegen KV Oostende haalden de jonge Anderlecht-garde het met 1-2. Nilson Angulo (foto) en Robbie Ure scoorden voor paars-wit.

De RSCA Futures kenden een droomstart. Na amper twee minuten scoorde Nilson Angulo na een ingestudeerd nummertje bij een hoekschop. Het derde doelpunt van het seizoen voor de Ecuadoriaan. Enkele minuten later was het weeral prijs, maar nu werd het paars-witte doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Halfweg de eerste helft kwam Oostende op gelijke hoogte na een mooie individuele actie van Robbie D'Haese. Op slag van rust kon Lucas Lissens bijna profiteren van Oostends balverlies, maar doelman Liam Bossin (ex-Anderlecht) bracht redding.

Iets voorbij het uur kwamen de Futures toch weer op voorsprong. De schot Robbie Ure scoorde bij zijn eerste basisplaats. Oostende dreigde nadien nog met kopballen van D'Arpino en Tanghe, maar de Anderlecht-jongeren hielden stand, iets wat de voorbije duels niet lukte. Blijkbaar beginnen ze het te leren, want op X schreef KVO 'De bezoekers vallen als vliegen en gebruiken alle trukken van de foor om het spel te vertragen'. Ervaring opdoen, heet dat zeker?

Door deze zege tellen de RSCA Futures nu negen punten, waardoor ze wat ruimte nemen ten opzichte van de degradatieplaatsen. Voorlaatste Lierse, dat straks nog speelt tegen Deinze, telt nu vier punten minder. Volgende week krijgen de RSCA Futures hekkensluiter SL16 FC, de jongeren van Standard, op bezoek.