Anderlecht lanceert sociaal project 'Tous Mauves'

MAANDAG, 9 OKTOBER 2023, 20:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht heeft vandaag het sociale project 'Tous Mauves' voorgesteld. Samen met Telenet wil de club ieder jaar zo'n 5.000 sociaal kwetsbare jongeren, in hoofdzaak tussen 8 en 18 jaar, van binnen en buiten Brussel kansen bieden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. "Zo willen we sociale inclusie versnellen en versterken", klinkt het.

Telenet is al jaren de shirtsponsor van de RSCA Woman en zal een financiële inbreng hebben in het project. Een heleboel sociaal maatschappelijke organisaties stapten ook mee aan boord. Het project zal al zeker drie seizoen lopen.

Tous Mauves richt zich op vijf maatschappelijke pijlers:

  1. Gender-inclusie: steeds meer meisjes doen voetballen
  2. Digitale inclusie: de digitale kloof verkleinen
  3. Sportieve inclusie: voetbal en sport faciliteren voor iedereen
  4. Professionele inclusie: de integratie van jongeren op de arbeidsmarkt versnellen
  5. Educationele inclusie: toegang tot aanvullend onderwijs en ontwikkeling van competenties


"Per uitdaging werkt Anderlecht samen met de sterkste sociale organisaties in hun discipline", laat de club weten. "Met die sociale partners is telkens een ambitieus jaarprogramma uitgewerkt om de gemeenschappelijke doelstellingen te bereiken. Met dit seizoen een veelheid aan initiatieven in het vooruitzicht: het verzamelen en doneren van laptops, inspirerende lezingen op weekendscholen, coachingsessies, huiswerkbegeleiding, bedrijfsbezoeken, aanbieden van stageplaatsen, faciliteren van sportbeoefening, en nog veel meer."

Bornauw: "Jongeren talenten laten ontwikkelen en kansen geven ligt ons nauw aan het hart"

"De grote sociale voetafdruk van onze club is een voorrecht dat ook verantwoordelijkheden met zich mee brengt", zegt CEO Non Sports Kenneth Bornauw bij de voorstelling van het project. "Als sportclub en voetbalbedrijf willen we niet alleen verantwoord ondernemen, maar onze werking ook mee inzetten als hefboom voor maatschappelijke impact."

"Daarom zijn we trots dat we samen met Telenet - en een aantal partners met bewezen expertise - het ‘Tous Mauve’ programma hebben kunnen vormgeven, om de inclusie van minder bevoordeelde jongeren in Brussel een duwtje in de rug te geven. Jongeren hun talenten laten ontdekken en kansen bieden ligt ons als club nauw aan het hart.”

Bron: RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.