Nieuwe verlichting zuiniger, lichtshows niet voor altijd

MAANDAG, 9 OKTOBER 2023, 21:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Zaterdag konden we kennismaken met de nieuwe verlichting van het Lotto Park. 500.000 euro investeerde paars-wit, maar het resultaat mag er zijn. De nieuwe lichtinstallatie werd ingebruik genomen met een prachtige lichtshow, maar zo'n show zal er niet elke keer komen. Deze heeft immers nog een extra prijskaartje.

De voorbije weken verwijderde Anderlecht 200 oude lampen in het Lotto Park. Deze werkten nog op diesel, wat niet milieuvriendelijk was. In de plaats moderne LED-lampen. Deze zijn veel zuiniger. "Op vol vermogen tijdens een wedstrijd ligt het verbruik ruim 30 procent lager dan vroeger", laat Anderlecht weten. "Bovendien kunnen we de helderheid aanpassen in functie van extra elementen voor en na de wedstrijd en aan duels die overdag plaatsvinden." 

Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht 500.000 euro investeerde in de nieuwe verlichting. In totaal werden 300 nieuwe lampen geïnstalleerd. Deze werken volledig op de zonnepanelen die bovenop het dak van het stadion liggen.

"Lichtshow enkel voor speciale gelegenheden"

De nieuwe verlichting biedt heel wat mogelijkheden, maar voor een show als zaterdag werd nog extra materiaal aangehaald. "We combineerden de permanente LED-verlichting met extra mobiele lichtinstallaties, paarse blacklights en vuurwerk om zo een nog groter effect te creëren", vertelt CEO Non Sports Kenneth Bornauw in Het Laatste Nieuws. Volgens de krant hadden deze extra's een waarde van 250.000 euro.

"Voor speciale gelegenheden, zoals zaterdag er zeker eentje was, kan dat. Maar niet elke week, anders zou het een dure grap worden", aldus Bornauw, die zich sterk maakt dat ook met de gewone, permanente nieuwe LED-lampen er heel wat mogelijkheden zijn. 

Bron: rsca.be
Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.