Grootste voorsprong op Club Brugge in ruim zes jaar

MAANDAG, 9 OKTOBER 2023, 22:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De competitie is tien speeldagen ver en Anderlecht staat tweede op één punt van leider Union. Het is jaren geleden dat Anderlecht nog zo hoog stond. De voorsprong met Club Brugge bedraagt vijf  punten. La Dernière Heure viste uit dat deze kloof sinds de overname door Marc Coucke nooit groter was.

Mei 2017. Zo ver moeten we teruggaan om nog eens een verschil van vijf punten te zien tussen Anderlecht en Club Brugge, de club die de voorbije jaren het meest succes kende en het meeste geld (door de Champions League) binnenhaalde. Mei 2017. Dat was toen Anderlecht net zijn 34e en laatste landstitel vierde.

Paars-wit had op de voorlaatste speeldag van Play-Off 1 met 1-3 gewonnen in Charleroi. Club Brugge had dan weer verloren bij KV Oostende, waar Coucke toen nog de plak zwaaide. De kloof tussen Anderlecht en Club Brugge bedroeg toen zeven punten, een week later op de slotspeeldag eveneens.

Negen matchen zonder nederlaag

Na het verlies op de openingsspeeldag zit Anderlecht nu aan zes overwinningen en drie gelijke spelen. Negen matchen zonder nederlaag, dat is geleden van eind 2021 - begin 2022. In match tien ging het toen mis tegen Cercle Brugge (0-2). Slaagt het huidige Anderlecht erin om wel aan de dubbele cijfers te komen? We weten het over twee weken na een bezoekje aan Sclessin.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.