"Zijn intelligentie maakt van Hazard een absolute topspeler"

MAANDAG, 9 OKTOBER 2023, 22:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met zijn eerste assist in het Anderlecht-shirt zette Thorgan Hazard Anderlecht op weg naar de driepunter tegen KV Mechelen. De ultieme zomeraankoop gaat steeds beter spelen en dat ontgaat ook coach Brian Riemer niet. Na de wedstrijd strooide hij met complimentjes. "Thorgan is zo slim."

Riemer vertelde dat een van Hazard zijn grootste kwaliteiten erin bestaat dat hij altijd weet waar de ruimtes liggen. "Meestal voor de rest het gezien heeft", aldus de coach. "Zijn intelligentie maakt van hem een absolute topspeler. Hij heeft een neus om steeds de vrije speler te vinden.”

Links, rechts, centraal: Hazard kan (en mag) overal opduiken. "Zo zorgt hij voor verwarring en chaos bij de tegenstanderder." Ook het samenspel met Augustinsson, Dreyer en Dolberg loopt volgens Riemer gesmeerd.

Nu is het zaak voor Hazard om dat topniveau een hele wedstrijd aan te houden. Halfweg de tweede helft was zijn bobijntje af. Niet onlogisch, vindt Riemer, die zich dan ook geen zorgen maakt. "De voorbije seizoenen speelde Thorgan niet vaak de hele wedstrijd. Hij moet daarin nog wat groeien, iets wat je niet doet van vandaag op morgen."

Riemer besluit met te stellen dat hij elke wedstrijd verbetering ziet in het spel van Hazard.

Bron: De Morgen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.