Anderlecht investeert miljoen euro in jeugdcentrum

DINSDAG, 10 OKTOBER 2023, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De RSCA Football Academy, de thuis van de jeugdploegen van U6 tot U13, zit in een heel nieuw kleedje. Meer dan één miljoen euro investeerde de club om het jeugdcentrum te renoveren. Geld dat er gekomen is dankzij stadsgenoot Union.

Een tot op de draad versleten kunstgrasveld, een zompig grasveld en kleedkamers en een kantine waar de verf van de muren bladderde: het jeugdcentrum van Anderlecht trok op niet veel meer. Zo overtuig je geen spelertjes en hun ouders om voor Anderlecht te kiezen.

Dus investeerde paars-wit deze zomer dik één miljoen euro. Het kunstgrasveld is weer in orde, het grasveld kreeg drainage en de indoorhal met kunstgrasveld werd ook helemaal opgeknapt. De kleedkamers en kantine ogen ook weer zoals je van een club als Anderlecht mag verwachten. Er is zelfs een streetsoccer-veldje om technische truckjes boven te halen.

Het jeugdcentrum kan en zal door door andere ploegen gebruikt worden. Zo kan de A-ploeg soms ook in de indoorhal trainen en spelen de RSCA Woman hun thuiswedstrijden op het nieuwe kunstgrasveld. 

Voor de financiering van de renovatie mag Anderlecht ook stadsgenoot Union bedanken. Zij huren het Lotto Park voor hun Europese duels. De inkomsten daarvan hielpen Anderlecht aan de nodige fondsen om dit alles mogelijk te maken.

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.