Anderlecht vernedert Ekranas met 0-6

WOENSDAG, 8 AUGUSTUS 2012, 20:52 - Motivee

Anderlecht heeft de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League met spectaculaire 0-6 cijfers gewonnen van Ekranas, nadat de heenwedstrijd al op 5-0 was geëindigd. Anderlecht stoot zo door naar de play-offs.

Eerste helft

Na 9 minuten was het al raak voor Anderlecht, dat met enkele wijzigingen in het basiselftal aan de aftrap verscheen. Kljestan trapte een voorzet vanop rechts in één tijd hoog in doel.

In de 25e minuut wordt Guillaume Gillet in de box neergehaald door de doelman van Ekranas. Penalty voor Anderlecht en Ekranas komt vroeg in de wedstrijd met een man minder te staan. De penaltyvloek die heerst over Anderlecht is echter nog niet opgeheven, want de pas ingekomen doelman van Ekranas kan de bal van Gillet stoppen.

Lang duurt het echter niet voor Anderlecht de voorsprong dan toch kan verdubbelen. Dennis Praet scoort, en met een assist heeft Sasha Kljestan ook een aandeel in het tweede paars-witte doelpunt.

Met 10 man kon Ekranas nog maar weinig dreigen, en net voor de rust kon Anderlecht nog eens scoren. De doelman kan de bal niet klemmen en Iakovenko hoeft maar tegen de bal aan te lopen om te scoren.

Tweede helft

Anderlecht vatte de tweede helft aan met 2 wijzigingen. Gillet en Biglia werden vervangen door Marecek en Molins.

Het duurde niet lang voor Anderlecht weer raak schoot. De Sutter, die in de eerste helft een anonieme wedstrijd speelde, scoorde op assist van Iakovenko. Het staat na 48 minuten 0-4.

Ook na zijn doelpunt bleef De Sutter alleen op een eiland spelen. Zonder spitsbroeder Mbokani had hij het moeilijk zijn stempel te drukken. John van den Brom verving hem in de 60e minuut door Fernando Canesin en Anderlecht ging zonder diepe spits spelen.

Dat betekende echter niet dat Anderlecht niet meer zou scoren. Kljestan kopte de bal terug en Molins maakte zijn eerste doelpunt voor paars-wit. Met nog een half uur te gaan stond er (alweer) de forfaitscore op het bord.

In de 87e minuut duwt Anderlecht het mes nog wat dieper. Praet is zijn mannetje kwijt en legt de bal klaar voor Canesin, die goed achter de bal blijft en van dichtbij kan afwerken.

De scheidsrechter acht extra tijd niet meer nodig en fluit af na 90 minuten. Ekranas druipt af, en Anderlecht behoudt het vertrouwen voor de volgende en beslissende voorronde.

Uitslag: 0-6
Doelpunten: 9' Kljestan (0-1), 31' Praet (0-2), 45+3' Iakovenko (0-3), 48' De Sutter (0-4), 62' Molins (0-5), 88' Canesin (0-6)

Ekranas: Zubas, Luksa, Dedura, Samusiovas, Urdinov (71' Umeh), Varnas, Kucys, Andjelkovic, Vertelis, Buinickij (27' Kauneckas), Kymantas (61' Kavaliauskas)
Anderlecht: Proto, Odoi, Mbenza, Deschacht, Safari, Praet, Biglia (46' Marecek), Kljestan, Gillet (46' Molins), De Sutter (60' Canesin), Iakovenko