Anderlecht wint oefenwedstrijd nipt tegen Beerschot

ZATERDAG, 14 OKTOBER 2023, 14:45 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 1-0 de maat genomen van Beerschot in een oefenpartij die om 11u00 op gang werd gefloten. Riemer stelde spelers op die geen internationale verplichtingen hebben of die net terugkeerden uit blessure. Luis Vazquez scoorde het enige doelpunt. Ashimeru vierde zijn wederoptreden na een langere periode van afwezigheid vanwege een blessure.

In de eerste helft moest Beerschot helemaal niet onderdoen voor Paars-wit en was het eigenlijk de betere ploeg. Vazquez kopte wel een goede kans naast. Lonwijk was een van de actievere spelers bij Anderlecht waar Flips zich niet kon doorzetten. De Fransman heeft het na een degelijk begin moeilijk. Ook Hazard speelde niet zijn beste 45 minuten. Anderlecht speelde wel iets beter in het slot van de eerste helft.

Na rust zorgde vooral Leoni voor een beter voetballend middenveld. Anderlecht kreeg nu wel mogelijkheden, onder andere via Angulo, Dreyer en Vazquez. Na zes wissels bij Beerschot scoorde Vazquez de 1-0, een gelijkaardig doelpunt zoals op Eupen. In de slotfase vielen Ashimeru, Ure en A. Engwanda ook nog in bij Paars-wit.

Opstelling Anderlecht: Dupé, N'Diaye, Lissens, Patris, Moutha-Sebtaoui, Rits (Leoni 46), Lonwijk, Flips, Hazard (Dreyer 46), Vazquez, Raman (Angulo)
Vielen ook in: Ashimeru, Ure, A. Engwanda

Beerschot speelde met deze spelers: Lathouwers, Doucouré, Matthys, Meisl, Tshimanga, Michez, Reyners, Nzita, Verlinden, Keita, Sanusi, Cagro, Pauwels, Weymans, Nzouango, Koshi, Alhassan

Bron: © Eigen redactie