"Match stopzetten was enige juiste beslissing"

DINSDAG, 17 OKTOBER 2023, 20:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jan Vertonghen speelde gisterenavond een prominente rol in de beslissing om de interland tussen België en Zweden te staken na de terroristische moord op Zweedse fans in Brussel. Samen met aanvoerder Romelu Lukaku ging hij meteen akkoord toen Zweden hen de vraag stelde.

Aan de rust wisten de Belgische spelers nog van niets. Toen kwam de Zweedse aanvoerder Victor Lindelöf hen vertellen dat de Zweden gezien de situatie de wedstrijd niet meer wilden hervatten. Namen de Belgen voerde Vertonghen als recordinternational samen met aanvoerder Lukaku het woord. Ze gingen de scheidsrechter en UEFA-official inlichten over de vraag van Zweden en het feit dat België hen hierin volgde.

Het ging allemaal heel snel. Tussen het moment dat wij wisten van de aanslag en de beslissing om de wedstrijd te annuleren, gingen slechts een paar minuten. De mensen van Zweden, onze kant en de mensen van de UEFA: we waren het snel eens. Dit was de enige juiste beslissing", aldus Vertonghen bij de opening van een voetbalveldje van zijn foundation in Westerlo. "Iets na middernacht zijn wij kunnen vertrekken uit het stadion."

Vertonghen speelde de hele eerste helft, net als Ludwig Augustinsson bij Zweden. Zeno Debast bleef op de bank.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.