Speciale machine moet herstel Delaney versnellen

VRIJDAG, 20 OKTOBER 2023, 20:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Op Thomas Delaney na kan Brian Riemer zondag tegen Standard beschikken over een volledig fitte selectie. Dat vertelde hij vanmiddag op zijn persbabbel in de aanloop naar de Clasico. Ook met Delaney gaat het goed. Riemer rekent erop dat de middenvelder over één tot twee weken weer inzetbaar is. "Hij is volledig fit."

"Iedereen is goed teruggekeerd van de interlands. Voor Jan, Zeno en Ludwig was het een vreemde wedstrijd, maar iedereen is fit en klaar voor zondag. Op Delaney na is dus iedereen klaar voor de wedstrijd tegen Standard", aldus Riemer.

Hoe gaat het trouwens met Delaney? "Voor een gebroken sleutelbeen was zes weken gezegd, maar ik hoop dat het ergens tussen vier en zes weken zal zijn. Voor de wedstrijd van zondag is hij nog zeker out. Daarna hangt alles af van hoe de zaken evolueren. Volgende week ondergaat hij een scan. Die zal ons een beter beeld geven over hoe goed zijn bot is geheeld tot nu toe", zegt de coach.

"Thomas heeft een machine op zijn schouder die het herstelproces zou moeten versnellen met 20 tot 25 procent. Hopelijk geven de beelden (van de scan, red.) die we in het begin van de week zullen krijgen ons goed nieuws."

"Thomas is volledig fit en klaar"

De sleutelbeenbreuk zorgt er echter niet voor dat Delaney helemaal niets doet. "Hij loopt, speelt voetbal op het veld, hij sprint. Het is dus niet zo dat hij echt een een blessureperiode zal komen. Hij is volledig fit en klaar. Het enige waar we nu op wachten, is dat hij ook mag vallen en zichzelf daarbij beschermen."

"Mogelijk raakt hij fit voor de wedstrijd tegen OH Leuven (28 oktober), de bekerwedstrijd (31 oktober tegen La Louvière) of de partij tegen Cercle (5 november). Dat zal dus afhangen van wat de scan zal vertellen."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.