Hazard: "Zie mezelf niet meer naar buitenland gaan"

VRIJDAG, 20 OKTOBER 2023, 21:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Om de goede resultaten van de voorbije weken verder te zetten, rekent Anderlecht steeds meer op Thorgan Hazard. In Het Nieuwsblad vertelt de aanvallende middenvelder over zijn transfer naar Anderlecht en zijn ambities. "Eigenlijk wilde ik pas in 2024 terugkeren naar België, maar Anderlecht heeft me verleid."

Hazard werkt zonder makelaar, dus belde Jesper Fredberg hem persoonlijk op om te polsen hij naar Anderlecht wilde komen. "Wat mijn eerste gedacht was? 'Ik denk niet dat het gaat lukken'", lacht Hazard. De 30-jarige ex-Gouden Schoen vertelt hoe zijn dochters thuis zijn in Dortmund en hij niet zomaar alles wilde omgooien. Maar toen bleek dat hij bij Dortmund niet veel meer zou spelen, veranderde de situatie. 

Anderlecht slaagde erin om Hazard te overtuigen. Nochtans had hij ook aanbiedingen uit Saudi-Arabië. "Ik heb nooit voor het geld gevoetbald", aldus Hazard. "In mijn carrière had ik steeds grotere contracten, behalve nu bij Anderlecht, maar daar draait niet alles om." Hazard is een familieman. Een nieuw buitenlands avontuur komt er wellicht niet meer. "Dat zie ik mezelf niet meer doen. België heeft een goede competitie. Het niveau ligt hoger dan toen ik tien jaar geleden vertrok."

"Speel op mijn beste positie"

Sportief voelt Hazard zich al erg in zijn sas bij Anderlecht. "Ik word uitgespeeld op mijn beste positie", vertelt hij. Hazard vertelt hoe hij bij Dortmund op verschillende posities moest depaneren en dat dat niet eenvoudig was. "Hier begin ik als linksbuiten, maar ik heb veel vrijheid om rond te zwerven. Daar houd ik van."

Volgens Hazard heeft Anderlecht een kern met voldoende kwaliteit om hoog te mikken. "Maar het is geen magie", waarschuwt hij. "We moeten werken aan onze automatismen, maar dat zal goedkomen."

"Ik blijf beschikbaar voor Rode Duivels"

Het duel waar hij het meest naar uitkijkt, is dat tegen RWDM, vertelt Hazard. Daar speelt zijn broer Kylian. "Dat onderlingen duel was één van de redenen om voor Anderlecht te tekenen", bekend Hazard. De heenmatch zal Kylian nog missen door een blessure, "maar de terugwedstrijd staat met rood in onze agenda".

Tot slot kreeg Hazard ook nog een vraag over de nationale ploeg. "Ik blijf beschikbaar als de bondscoach me nodig heeft", stelt Hazard, die beseft dat hij vorig seizoen te weinig speelde om aanspraak te maken op een selectie.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.