Debast: "Op elan van eerste helft proberen door te gaan"

MAANDAG, 23 OKTOBER 2023, 09:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zeno Debast kreeg na de wedstrijd tegen Standard de microfoon van Sporza onder de neus. "Zo mogen we niet uit de kleedkamer komen", blikte hij terug op de tweede helft. "We dachten misschien dat het al binnen was en dat mag niet."

"De eerste helft controleerden we volledig. We hadden kansen, waren gevaarlijk op de tegenaanval en deden hen pijn in de rug", aldus de verdediger. "Maar na de rust ... Zo mogen we niet uit de kleedkamer komen."

"Het verschil is moeilijk te verklaren. Het had niets met tactiek of iets mentaals te maken. Die eerste goal is te vermijden. Daarna weet je dat het niet gemakkelijk gaat zijn, ook al zou je 3-0 of 4-0 voor  gestaan hebben. Sclessin is sowieso moeilijk om in te spelen, maar dat wisten we en daar waren we op voorbereid."

Of die helse sfeer dan een impact heeft? "Niet in het hoofd. We hebben genoeg spelers met ervaring Iedereen van ons heeft al in grote stadions gespeeld. Is het dan toch mentaliteit? Dat we denken 'Het is 0-2, het is al binnen'. Dat mag niet."

"We moeten nu vooral de eerste helft onthouden en op dat elan proberen door te gaan. Te beginnen volgende week tegen OH Leuven. Er komen nog genoeg matchen. Wedstrijd per wedstrijd moeten we positief doorgaan."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.