Riemer: "Het liep misschien té gemakkelijk"

MAANDAG, 23 OKTOBER 2023, 11:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In het voetbal zijn de dingen meestal verschillende tinten grijs, maar gisteren op Standard was Anderlecht wit en zwart. "De eerste helft benaderde voor mij de perfectie", stelde coach Brian Riemer, zonder overdrijven. "Maar op tien minuten tijd hebben we daarna alles weggegooid."

"Ik ben kwaad en ontgoocheld. Zoiets meemaken is een klap voor elke trainer", begon Riemer zijn persconferentie. "Ik wil eerst en vooral ook het goede benadrukken: onze eerste helft. Die benaderde voor mij de perfectie. Ik zag combinaties tussen Dreyer, Dolberg en Hazard die amazing waren. We kwamen gemakkelijk tot kansen."

"De afgekeurde 0-3 was volgens mij wel een sleutelmoment. Zelfs de meest fervente Standard-fan voelde dat het dan over was geweest. Ik wil duidelijk stellen dat dit niet beslissend mag zijn, maar het veranderde wel de dynamiek van de wedstrijd. Zulke psychologische momenten kunnen beslissend zijn."

"Mijn analyse is heel simpel: tien minuten lang zaten we niet in de wedstrijd en in die periode hebben we alles weggegooid. Dat is moeilijk om te aanvaarden. Het veranderen kan niet meer, er lessen uit trekken wel."

Waar liep het dan mis? "Het liep misschien té gemakkelijk", aldus Riemer. "Nochtans had ik de spelers tijdens de pauze gevraagd om agressief te blijven en te blijven vooruit denken. Maar plots zijn we dan in een negatieve spiraal beland en daar raakten we niet meer  uit. Ik probeerde de dynamiek nog te keren met enkele wissels, maar dat is niet gelukt."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.