Vandenbempt: "Anderlecht mag zich benadeeld voelen"

MAANDAG, 23 OKTOBER 2023, 11:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In zijn maandagse terugblik op het voetbalweekend had Peter Vandenbempt het vanmorgen op Radio 1 uiteraard ook over de instorting van Anderlecht. Volgens de Sporza-journalist heeft paars-wit recht en reden om te sakkeren op de wedstrijdleiding.

Volgens Vandenbempt zijn er twee redenen waarom Anderlecht na zo'n sterke eerste helft alsnog de boot in ging. De eerste is de wedstrijdleiding. "Anderlecht mag zich echt wel benadeeld voelen door de wedstrijdleiding, vind ik", aldus de journalist. Hij verwijst naar de twee handspelfases. "Die afgekeurde 0-3 voor zogezegd handspel, opgeteld bij het wel goedkeuren van de 1-2 van Alzate, lijkt me niet correct en vooral niet consequent en toch redelijk cruciaal voor het vervolg."

Ook had Anderlecht volgens Vandenbempt een strafschop horen te krijgen voor de overtreding op Dolberg. "Wat mij betreft is dat gewoon een blunder van de VAR", klinkt het categoriek. Waarna hij ironisch toevoegt: "Maar oké, ik denk dat - en gelukkig maar - het Referee Department straks zal zeggen dat het toch allemaal juist was en dan kunnen we weer voort."

Naast de scheidsrechter is ook Anderlecht zelf niet vrij van zonden voor Vandenbempt. "Hij vond de attitude waarmee paars-wit aan de tweede helft begon niet goed. "Het leek of ze overtuigd waren dat hen niets nog kon gebeuren."

Lees hier de volledige beschouwing van Vandenbempt.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.