Officieel: Anderlecht en Fredberg verlengen hun samenwerking

VRIJDAG, 27 OKTOBER 2023, 17:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Jesper Fredberg heeft vandaag een nieuw contract bij Anderlecht getekend. De Deense CEO Sports, die een contract tot eind dit seizoen had, heeft nu een contract voor onbepaalde duur ondertekend. "Ik ben heel blij dat we ons werk kunnen verderzetten. Er staan ons nog heel wat uitdagingen te wachten", aldus Fredberg.

Fredberg kwam in november 2022 in dienst bij Anderlecht. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij Peter Verbeke zou bijstaan en ontlasten, maar al snel werd duidelijk dat er voor Verbeke, die door medische redenen toen enkele maanden out was, geen plaats meer was. 

"Jesper installeerde een duidelijke voetbalfilosofie, haalde Brian Riemer aan boord als hoofdcoach van het eerste elftal en zorgde vooral in de afgelopen transferperiode voor een heropbouw van de ploeg met maar liefst twaalf nieuwe spelers", omschrijft Anderlecht Fredbergs verdiensten van het voorbije jaar. 

Fredberg: "Voel me hier sinds dag één thuis"

De voorbije weken raakte al bekend dat Anderlecht met Fredberg wilde doorgaan. Die liefde is dus wederzijds. "Ik ben erg blij dat we, samen met het hele team, het werk kunnen verderzetten. Ik voel me hier sinds dag één thuis en ik geniet enorm van de unieke cultuur die bij Anderlecht hoort. Ik wil alle collega's, leden van het management en de voorzitter bedanken voor de vlotte samenwerking en het vertrouwen, maar ook de fans voor hun niet-aflatende steun.”

“Er staan ons nog heel wat uitdagingen te wachten. We zijn uiteraard erg ambitieus als het aankomt op onze eerste ploeg, en we zullen ook blijven investeren in de verdere uitbouw van onze Academy, infrastructuur, RSCA Futures en onze RSCA Women. Het is cruciaal voor ons als club om die performance culture te blijven ontwikkelen en een omgeving te creeëren waar spelers, stafleden en alle andere collega's kunnen blijven groeien.” 

Vandenhaute: "Jesper heeft brandende ambitie"

"Toen ik een jaar geleden in gesprek raakte met de toen nog onbekende Jesper Fredberg, viel het me onmiddellijk op hoe hard hij geloofde in het potentieel van Anderlecht", duidt voorzitter Wouter Vandenhaute de keuze om met Fredberg door te gaan. "In de vele gesprekken nadien, overtuigde Jesper mij dat hij de man kon zijn om ons opnieuw mee aan de top te brengen. In de crisissituatie van vorig seizoen toonde hij zijn kwaliteiten en zijn brandende ambitie."

"Na de succesvolle zomermercato was de conclusie duidelijk dat Jesper zijn toekomst in de komende jaren in Brussel ziet. Deze contractverlenging is dan ook het logische gevolg. De samenwerking tussen Jesper Fredberg, Kenneth Bornauw (CEO Non Sports) en de rest van het team is intussen zo stevig dat ik ervan overtuigd ben dat Royal Sporting Club Anderlecht sterker dan ooit zal terugkomen."
 

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.