"Hazard moet zich 100 procent blijven geven"

ZATERDAG, 28 OKTOBER 2023, 10:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met drie assists in vijf wedstrijden is Thorgan Hazard goed aan zijn avontuur bij Anderlecht begonnen. Hij zet de offensieve lijnen uit, maar kan het fysiek nog geen hele match volhouden. "Dat komt door zijn speelstijl: Thorgan geeft zich altijd 100 procent", aldus Riemer. Van inhouden wil de coach echter niet weten. 

"Thorgan is pas laat bij ons gekomen. Daarvoor was het een tijd geleden dat hij nog eens negentig minuten gespeeld heeft. Voor sommige spelers vraagt het wat tijd om terug daaraan te wennen. Zeker als je een speelstijl hebt als Thorgan: hij geeft altijd alles", vertelde Riemer op zijn persbabbel gisteren.

Is het dan geen optie dat Hazard wat kalmer aan doet? Voor Riemer niet. "Ik verkies dat hij zich 100 procent geeft", aldus de coach. "Om twee redenen: Ten eerste hebben we goede spelers die kunnen invallen, zoals Amuzu. Wat we tegen Mechelen zagen. Ten tweede is het mijn algemene overtuiging dat als je iets doet in het leven, je er 100 procent voor moet gaan. Als je het maar aan 90 procent doet, dan zal het nooit zo goed zijn."

"Thorgan moet zich dus voor 100 procent blijven geven. Het is dan aan ons om ervoor te zorgen dat zijn fysieke paraatheid stijgt zodat hij het de hele match kan volhouden."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.