Anderlecht haalt zwaar uit tegen OHL

ZATERDAG, 28 OKTOBER 2023, 22:53 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft OHL met 5-1 huiswaarts gestuurd. Het kwam snel op achterstand, maar Anders Dreyer zette voor rust nog orde op zaken met twee doelpunten. Na rust trok een offensief sterk Paars-wit door met nog drie goals, waaronder de derde van Dreyer. Zo wint Anderlecht nog eens thuis van OHL met knappe doelpunten en reageerde het gepast na de zwakke tweede helft van vorig weekend. Dinsdagavond wacht de bekerwedstrijd tegen La Louvière.

Nadat Vlietinck meteen na de aftrap bij OHL uitviel, kopte Dolberg naar doel na 40 seconden, maar Prevot was wakker. Bij Anderlecht waren ze dat nog niet. OHL mocht combineren en dat eindigde meteen met een doelpunt van Misao waarbij Schmeichel nogal laat leek te reageren, ook al was het schot strak en hard geplaatst. Dolberg reageerde met een kopbal. In minuut twaalf was het Dryer die Anderlecht plots weer op gelijke hoogte bracht met een knap wegdraaiend schot met de buitenkant van de voet.

Na de gelijkmaker bleef Paars-wit de combinatie zoeken. OHL was al even ongevaarlijk, maar net na het half uur moest Schmeichel wel de meubelen redden nadat Vertonghen zich liet aftroeven door Nsingi. In minuut 42 klom Anderlecht op voorsprong na een nieuwe combinatie. Dreyer zette voor en Hazard liet de bal slim lopen waardoor de bal van de Deen in de hoek belandde. In de overdreven lange extra tijd haalde Rits nog een gevaarlijke counter van Leuven onschadelijk.

Na rust scoorde Paars-wit heel snel de 3-1. Augustinsson verlengde een vrije trap en Dolberg tikte de bal uiteindelijk in doel. Prevot moest reageren op een goed schot van Augustinsson. Niet veel later werd Stroeykens na een combinatie mooi aangespeeld. Anderlecht was op dreef en de jongeling scoorde beheerst de 4-1 waarmee hij zijn goede wedstrijd bekroonde. Anderlecht (en ook OHL) hielden het  echter nog niet voor bekeken. Prevot redde een gekruist schot van Dolberg en Schmeichel zette zijn vuisten tegen een hard schot van Maertens. Dryer zag zijn derde goal in minuut 73 op de paal stranden, maar op aangeven van de ingevallen Arnstad scoorde de Deen alsnog zijn derde in minuut 86. Deze maal met alweer een plaatsbal die mooi in de rechterbovenhoek belandde. Zijn derde doelpunt vanavond buiten het strafschopgebied. Eindelijk nog eens een afgetekende zege voor Anderlecht waardoor het de resultaten van morgen van de concurrentie kan afwachten.

Toch een voetnoot: dinsdag wacht al de bekerwedstrijd tegen het La Louvière van technisch directeur Nicolas Frutos. Anderlecht kan toch best niet té veel vieren om een horrorscenario op Halloween te vermijden à la Ingelmunster of Rupel-Boom. La Louvière staat aan kop in Eerste Amateurs en in de beker is er altijd wel een club die zich laat verrassen.

Score: 5-1
Goal(s): 0-1 Misao 6', 1-1 Dreyer 12', 2-1 Dreyer 42', 3-1 Dolberg 46', 4-1 Stroeykens 52', 5-1 Dryer 86'

Anderlecht:Schmeichel, Sardella, Debast, Vertonghen, Augustinsson (N'Diaye 84'), Rits, Leoni (Diawara 75'), Stroeykens (Vazquez 75'), Hazard (Arnstad 75'), Dreyer, Dolberg (Flips 84')
OHL:Prevot, Schingtienne, Pletinckx, Miguel, Mendyl (N'Dri 64'), Vlietinck (Dom 4'), Schrijvers (Banzuzi 71'), Misao, Maziz (Maertens 46'), Nsingi, Brunes

Geel: Sardella 14', Schingtienne 28', Riemer 42', Vanhemel 44'