"Flips kwam La Louvière dit seizoen al meermaals bekijken"

DINSDAG, 31 OKTOBER 2023, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voor veel Anderlecht-spelers zal La Louvière, vanavond de tegenstander in de 1/16e finales van de Beker van België, een nobele onbekende zijn. Zo niet voor Alexis Flips. Bij de Wolven speelt immers een boezemvriend van hem: Maxime Pau. "Alexis kwam dit seizoen al meermaals naar mij kijken. Hij kent ons team", vertelt Pau vandaag in La Dernière Heure.

Flips en Pau zijn allebei middenvelders en leerden elkaar kennen op 8-jarige leeftijd in het opleidingscentrum van Lille. Ze werden boezemvrienden. Sinds januari speelt Pau voor La Louvière. "Bij de loting voor de 1/16e finales van de Beker wilde onze hele kleedkamer Standard, maar ik hoopte op Anderlecht", lacht Pau. En hij kreeg zijn zin.

Afgelopen zaterdag zat Pau in het Lotto Park om Flips en Anderlecht aan het werk te zien. Ook het omgekeerde gebeurde dit seizoen al vaak. "Anderlecht kent ons niet. Alexis zei me al dat hij de enige van zijn team is die weet waar ze zich tegen ons aan mogen verwachten. Hij is dit seizoen al vaak naar mij komen kijken en kent mijn ploeg", aldus Pau.

"Alexis is onder de indruk van het voetbal dat we spelen. Hij heeft zijn ploegmaats al gewaarschuwd om het duel niet te gemakkelijk op te vatten. Ik ken hem: hij heeft zijn ploegmaats vast al getipt hoe ze ons pijn kunnen doen."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.