Raman trapt Anderlecht naar 1/8e finales (video)

DINSDAG, 31 OKTOBER 2023, 22:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Opdracht volbracht. Met een onuitgegeven elftal heeft Anderlecht zich vanavond ten koste van La Louvière geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. Uitgerekend Benito Raman (foto) zorgde voor het enige doelpunt. Coach Brian Riemer liet twee jongeren debuteren.

Anderlecht begon met een onuitgegeven elftal aan de wedstrijd. Van het elftal van de voorbije weken stond enkel Debast in de basis. Delaney maakte zijn wederoptreden na een sleutelbeenbreuk. Vooraan mocht persona non grata Raman zelfs opdraven.

Anderlecht begon gretig en eigende zich de bal toe. Het verdedigende viertal tikte geduldig rond tot een opening zich aandiende. Vooraan werkte Raman zich te pletter. De Gentenaar was duidelijk gretig om zich te tonen. Met succes: na een knappe steal van Patris ston hij op de goede plaats om de geblokte bal attent en met buitenkant voet in doel te trappen: 0-1 na 19 minuten spelen.

Dat ene doelpunt had de honger van Raman niet gestild. Wat later was hij met een knappe plaatsbal dichtbij de 0-2. Ook Flips kreeg enkele schietkansen. En La Louvière? Zij stelden Dupé niet aan het werk. 

Geen Delaney meer na de pauze. In zijn plaats kwam de debuterende Degreef. La Louvière had tijdens de pauze duidelijk vertrouwen getankt, want de Wolven gingen actief op zoek naar de gelijkmaker. Dupé moet enkele keren tussenkomen, maar echt gevaarlijke kansen waren het niet. Aan de overkant had Flips na een knappe aflegger altijd de 0-2 moeten maken.

Twintig minuten voor tijd besliste Riemer om met Hazard, Sardella en Dolberg toch enkele vaste waarden in te brengen. Zij sleepten mee de krappe voorsprong tot voorbij het laatste fluitsignaal. Met Monticelli mocht in de slotminuten nog een tweede jeugdproduct debuteren. In de toegevoegde tijd had Anderlecht nog een strafschop moeten krijgen na een fout op Degreef, maar gelukkig deed dat niet meer ter zake.
 

Score: 0-1
Goal(s): 19' Raman (0-1)

La Louvière:Vanhamel, Faye, Maisonneuve, Calant, Benoit (71' Liongola), Gueulette (85' Cenci), Ito, Pau (71' Vanzo), Gobitaka (85' Corneille), Kiankaulua (71' Vancamp), Soumaré
Anderlecht:Dupé, Patris (71' Sardella), Debast, Lissens, N'Diaye, Diawara, Delaney (46' Degreef), Arnstad, Flips (90' Monticelli), Raman (71' Hazard), Vazquez (71' Dolberg)

Geel: 73' N'Diaye
Rood: /

Scheidsrechter: Matonga Simonini
Stadion: Tivoli

 Bron: © Eigen redactie