Schmeichel: "Les geleerd na Standard"

ZONDAG, 5 NOVEMBER 2023, 22:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Uitgerekend op zijn verjaardag veroverde Kasper Schmeichel zijn eerste clean sheet in het Anderlecht-shirt. De Deense doelman was dan ook erg gelukkig na de partij tegen Cercle Brugge, al vond hij die clean sheat nu ook weer niet zo belangrijk. "Dat is maar een statistiek. Het enige wat telt, is de overwinning."

"Deze zege geeft veel voldoening", vertelde Schmeichel na de wedstrijd voor de microfoon van DAZN. "We hebben ons lesje geleerd na de wedstrijd tegen Standard. Ook toen kwamen we met 0-2 uit de kleedkamer, maar toen vochten we niet zoals het hoort. Vandaag hebben we onze kwaliteiten getoond wanneer het moest."

Schmeichel zag hoe Cercle ook enkele kansen kreeg, maar in zijn zesde match voor Anderlecht hield hij voor het eerst de nul. Iets wat hem blij maakt? "Een clean sheet is maar een statistiek. Dat vertelt niet het verhaal van een wedstrijd. Gisteren was Manchester City dominant tegen Bournemouth, maar hield het ook de nul niet. Doet er niet toe. De overwinning is het enige wat telt."

Bron: © Eigen redactie