"Met zulke slimme spelers is het gemakkelijk op het veld"

MAANDAG, 6 NOVEMBER 2023, 09:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een stroeve competitiestart met hier en daar wat kritiek, voetbalt Anderlecht de jongste weken als een aantrekkelijke machine. Ook coach Brian Riemer geniet. "Al het werk dat we deden werpt zijn vruchten af", aldus de coach. "En geeft het vertrouwen een boost."

Het Deense duo Dolberg - Dreyer scoort aan de lopende band. En Hazard wervelt rond hen. "De combinatie van hun kwaliteiten werkt erg goed", vertelde Riemer na de wedstrijd tegen Cercle Brugge. "Het is gemakkelijk voetballen met zulke slimme spelers op het veld."

"Thorgan is echt impressionant", ging hij verder. "Hij is een teamspeler met enorme individuele kwaliteiten. Zijn statistieken zijn gewoon zot. In deze wedstrijd was hij de beste van onze ploeg wat betreft tweede ballen, passes en tackles. Dit was zijn beste wedstrijd voor ons. Hij vindt steeds beter de connectie met zijn ploegmaats vooraan."

Dat Anderlecht nog eens de nul hield, stemde Riemer ook tevreden, al is dat geen doel op zich. "Voor de match zei ik in de kleedkamer dat men te veel waarde hecht aan clean sheats", aldus Riemer. "Zo zie ik dat niet. We spelen offensief en risicovol voetbal. Ik win liever met 5-1 dan met 1-0. Mijn doelman weet dat hij geen schrik moet hebben om eens een doelpunt te incasseren."

Bron: Het Laatste Nieuws (Romain Van Der Pluym)anderlecht-online forum