De Bleeckere: "Debast verdiende rood"

DINSDAG, 7 NOVEMBER 2023, 08:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Volgens de scheidsrechterscommissie had Zeno Debast een rode kaart moeten krijgen voor zijn ingreep op Cercle-spits Kevin Denkey zondag. Dat zegt Frank De Bleeckere in de nabeschouwing op het voorbije voetbalweekend. "Het was een heel gevaarlijke tackle met de studs op de kuit."

In de 25e minuut van de wedstrijd tussen Cercle en Anderlecht komt Debast langs achter in bij Denkey en raakt hij de Cercle-speler op de kuit. Scheidsrechter Jan Boterberg trekt een gele kaart, maar VAR Lawrence Visser grijpt in.

"Lawrence vraagt aan Jan Boterberg om de beelden te bekijken voor een eventuele rode kaart", vertelt De Bleeckere. "Jan blijft bij zijn beslissing om geel te geven. Dat volgen wij niet. Wij vinden dit een rode kaart. De integriteit van de speler wordt hier serieus 'in acht genomen' (De Bleeckere bedoeld in gevaar gebracht, red.)."

"Dit is een heel gevaarlijke tackle met de studs op de kuit en waarbij de bal niet bespeelbaar is. Gelukkig is de intensiteit niet heel hoog, maar wij zien hier wel een rode kaart. Wij vinden dat de VAR terecht geïnterpelleerd heeft. Deze voormiddag (gisteren, red.) hebben we de beelden ruimschoots bekeken en we vinden dit een rode kaart."

Bron: © Eigen redactie