Henk Mariman komt jeugdopleiding versterken

VRIJDAG, 10 NOVEMBER 2023, 12:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD La Dernière Heure meldt dat Anderlecht Henk Mariman heeft weggeplukt bij OH Leuven. Mariman moet de jeugdopleiding versterken. Met de komst van Mariman anticipeert paars-wit op het vertrek van Jean Kindermans.

Henk Mariman is al lang actief in het opleiden van jeugdspelers. Eind jaren '90 was hij jeugdcoach bij Lokeren. Via Ajax (2000 tot 2004) en Beerschot (2004 tot 2007) ging het naar Club Brugge. Bij Club was hij van 2007 tot 2011 hoofd van de jeugdopleiding. Daarna volgde nog een jaar als sportmanager, maar in mei 2012 besloot hij deze job op te geven.

Na een sabbatjaar richtte Mariman in augustus 2013 Double Pass op. Deze organisatie licht jeugdopleidingen door en analyseert wat beter kan. In mei 2019 ging Mariman opnieuw bij een club aan de slag. Hij werd hoofd jeugdopleiding bij OH Leuven. Daar leverde hij sterk werk. Werk dat hem nu dus naar Anderlecht brengt.

Wanneer Mariman effectief in dienst treedt, is nog niet bekend.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.