Anderlecht kondigt vertrek Kindermans aan: "Bedankt, Jean"

VRIJDAG, 10 NOVEMBER 2023, 19:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Samen met de aankondiging van de komst van Henk Mariman en Peter Verbeke naar de jeugdopleiding maakte Anderlecht vandaag ook officieel bekend dat Jean Kindermans de club verlaat. Op de officiële clubwebsite bedankt paars-wit Kindermans met een uitgebreide terugblik op zijn leven en werk bij Anderlecht.

"Academy Director Jean Kindermans maakte onlangs bekend dat hij RSC Anderlecht zal verlaten en na dit seizoen een andere uitdaging aangaat in het Belgische voetbal", verwijst Anderlecht naar het nieuws dat Kindermans naar Antwerp trekt. "De club wenst de verdiensten van Jean Kindermans, die sinds 2006 aan het hoofd staat van onze toonaangevende jeugdopleiding, te erkennen en te onderstrepen. Heel RSC Anderlecht wil Jean uitdrukkelijk bedanken voor zijn toewijding en hem alle succes toewensen voor de toekomst."

Wanneer Kindermans effectief de club verlaat, is niet duidelijk. Uit bovenstaande citaat valt af te leiden dat hij zijn volledige opzegperiode tot eind dit seizoen zal uitdoen. Een andere quote lijkt dan weer te suggereren dat Kindermans nu al vertrekt. "Het hoofdstuk van Jean Kindermans bij de club zit er op, een ander dient zich aan", klinkt het in het artikel dat terugblikt op Kindermans' tijd bij Anderlecht.

"De lijst aan jonge talenten die dankzij hun opleiding bij paars-wit uitgroeien tot internationale topvoetballers en ambassadeurs van Royal Sporting Club Anderlecht is indrukwekkend", beschrijft Anderlecht de verdiensten van Kindermans. "Maar iedereen heeft het geluk om het tot profvoetballer te schoppen. Maar stuk voor stuk krijgen ze wel allemaal de juiste waarden en de basis mee om het – in de brede zin van het woord - ver te schoppen in het leven. Dat is de verdienste van Jean Kindermans, zijn medewerkers en niet in het minst van alle coaches en stafleden op Neerpede."

"Royal Sporting Club Anderlecht wil Jean bedanken voor zijn jarenlange trouwe dienst, zijn grote toewijding en professionalisme", zo besluit de club.

Lees hier het carrière-overzicht van Kindermans bij Anderlecht dat de club vandaag publiceerde.
 



Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.