"Medisch gezien staat licht op groen voor Vertonghen"

ZATERDAG, 11 NOVEMBER 2023, 09:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES De kans is erg groot dat Jan Vertonghen morgen gewoon speelt tegen AA Gent. Coach Brian Riemer vertelde gisteren op zijn persconferentie dat de scans geen schade aan de enkel lieten zien. "Vanuit medisch perspectief staat het licht op groen. Nu is het zaak hoe Jan zich voelt", aldus Riemer. Vandaag valt de beslissing.

"Jan herstelt goed", aldus Riemer. "De scan was positief in de zin dat er geen schade is aan zijn enkel of aan de ligamenten. De kansen dat hij zondag kan spelen, zien er goed uit. Vandaag (gisteren, red) trainde hij mee. Morgen (vandaag, red.) is de finale test, ook om te zien hoe hij zichzelf voelt. "

"Vanuit medisch perspectief staat het licht op groen. Nu is het zaak hoe Jan zich voelt. Wat de medische staf zegt is één ding, wat je als speler zelf voelt is een ander ding. Maar Jan is een ervaren kerel. We zullen morgen zien."

De blessure en de onzekerheid hierover weerhield bondscoach Domenico Tedesco niet om Vertonghen op te roepen voor de interlands van komende week. "We hadden meteen contact hierover", aldus Riemer. "Er zijn altijd twee kanten. Jan is een ongeduldige kerel en wil er altijd bij zijn, of het nu de nationale ploeg of Anderlecht is. We gaan eerst zien hoe het zondag loopt, daarna nemen we een beslissing over de nationale ploeg. Het goede nieuws is dat België al gekwalificeerd is. Hopelijk neemt dat wat druk weg bij Jan."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.