Speculatie over blessurebehandeling Schmeichel: echt of theater?

DINSDAG, 14 NOVEMBER 2023, 21:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Diverse media speculeren vandaag of Kasper Schmeichel een blessure veinsde om Brian Riemer toe te laten om tactisch bij te sturen. Zondag tegen Gent ging de doelman tien minuten voor tijd even zitten, waarna hij een blessurebehandeling kreeg. Sommigen denken dat het theater was.

Het begon zondag tijdens de persconferentie van Hein Vanhaezebrouck na de wedstrijd. De Gent-coach feliciteerde Jan Vertonghen 'omdat hij als enige niet ging zitten' tijdens de wedstrijd. Doelde Vanhaezebrouck hiermee op Schmeichel?

Volgens de analisten van Extra Time zou het een gekend truckje zijn: een keeper veinst een blessure om het ritme van de tegenstander te breken of om de coach toe te laten enkele spelers bij zich te roepen voor richtlijnen. Dat laatste gebeurde ook zondag door Riemer. Het Nieuwsblad vlooide uit dat Schmeichel ook tegen Club Brugge zich al even liet verzorgen. 

In de podcast Vier-Nul van Het Laatste Nieuws verklapte Frank Boeckx, tot maart assistent-coach bij Anderlecht, dat Riemer vorig seizoen doelman Bart Verbruggen opdroeg om tegen OH Leuven op een bepaald moment een blessure te veinzen. "We stonden 0-1 voor, maar OHL was aan het duwen. Zo Riemer enkele tactische richtlijnen geven en konden we het ritme van OHL breken", aldus Boeckx.

Boeckx zei verder dat hij verwacht had dat Anderlecht en Riemer het truckje ook op Standard zouden toepassen kort na de 1-2. Dat gebeurde echter niet. Is het wel fair play, wilde de moderator van de podcast weten. "We spelen om te winnen, hé", aldus Boeckx.

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.