Debast: "Verrast dat ik rechtsback stond"

DONDERDAG, 16 NOVEMBER 2023, 09:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zeno Debast speelde de hele wedstrijd bij de Rode Duivels ... als rechtsachter. Een ongewone positie voor de Anderlecht-verdediger. "Het was de eerste keer dat ik daar speelde", zei hij achteraf. Hij deed het goed en ook bondscoach Domenico Tedesco zei achteraf tevreden te zijn over Debast zijn prestatie.

"Het is de eerste keer dat ik ergens anders speelde dan centraal achteraan", vertelde Debast na de wedstrijd. "Toen de coach de opstelling bekendmaakte, was ik verrast. Maar ik nam me voor dat ik de speelkansen die ik krijg, moet grijpen. Ik bedankt de coach dan ook voor deze kans."

Na de wedstrijd legde bondscoach Tedesco uit waarom hij Debast rechts achteraan posteerde. "Zijn kwaliteiten als centrale verdediger kennen we. Dus wilde ik hem eens zien als rechtsback. Dat zat al langer in mijn hoofd. Hij deed dat goed."

Feit is dat België niet dik bezaaid is wat betreft rechtsbacks. Wordt Debast de nieuwe Alderweireld of Vertonghen? Ook zij speelden als centrale verdedigers jaren op de flank. Alderweireld rechts en Vertonghen links.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum