Verschaeren: "Ik ben terug en dat voelt fantastisch"

DONDERDAG, 16 NOVEMBER 2023, 20:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem, waarin hij zijn wederoptreden maakte na acht maanden blessureleed, sprak Yari Verschaeren met VTM. "Dit doet enorm veel deugd, zeker na zo'n lange tijd aan de kant te staan. Het is prachtig om weer op het veld te staan en een aantal minuten in de benen te hebben."

"Het ging goed", vertelde hij over de wedstrijd zelf. "Ik voel me ook goed. Al enkele weken ben ik goed met de groep aan het trainen. Die 45 minuten van vandaag zijn een normale stap. Ook nu, na de wedstrijd, voel ik me nog steeds goed."

Kende Verschaeren de voorbije maanden moeilijke momenten? "Ja, toch wel. Toen het gebeurde, waren er enkele belangrijke doelen voor mij. Maar dat is het leven van een voetballer. Je kan dan maar één ding doen en dat is de knop omdraaien. Het was lang, maar nu ben ik terug en dat voelt fantastisch."

De voorbije maanden groeide Anderlecht uit tot een sterk team. Dat zag ook Verschaeren. "Er was een mooie evolutie, zeker met de spelers die erbij kwamen. Allemaal kwaliteitsvolle spelers. Als je dan een tijd out bent geweest en je weet dat je in zo'n ploeg terecht kan komen, dan is dat alleen maar goed voor mij."

Zal Verschaeren zich weer moeten bewijzen of verwacht hij snel weer in de basis te staan? "Bewijzen moet ik me elk seizoen doen. Niemand is zeker van zijn plaats hier. Als je kijkt naar de kwaliteit die we hebben: er zijn genoeg spelers die in aanmerking komen om in het eerste elftal te staan. Ik ga me dus moeten bewijzen zoals altijd en dat ga ik voor de volle honderd procent proberen."

Over anderhalve week neemt Anderlecht het thuis op tegen RWDM. Zien we Verschaeren dan al in de selectie? "Ik wil niet te snel vooruit kijken. Dit was mijn eerste wedstrijd in heel lange tijd. Ik ben vooral blij dat ik vandaag zonder problemen die 45 minuten kon afwerken. Nu bekijken we hoe ik me volgende week voel. Dan zullen we beslissen wat er daarna komt."

Bron: © Eigen redactie