Stroeykens: "Ik vroeg me af of ik nog in de plannen paste"

VRIJDAG, 17 NOVEMBER 2023, 09:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Mario Stroeykens is de relevaltie van de voorbije weken bij Anderlecht. Nochtans leek het in augustus dat hij mogelijk zou vertrekken. "Ik had nog een jaar contract en dan begin je na te denken", blikt Stroeykens in Het Nieuwsblad terug. "Daar ga ik niet over liegen."

"Ik zat met de vraag of ik nog in de plannen paste", aldus Stroeykens. Het 19-jarige jeugdproduct had vervolgens een gesprek met coach Brian Riemer en met de directie. "Zij maakten duidelijk wat hun plan en visie was en we zaten op dezelfde lijn." Stroeykens vertelt dat hij duidelijkheid wilde. Geen fifty-fifty-zaken meer, maar alles honderd procent duidelijk. 

Toen Anderlecht eind augustus zoveel offensieve versterkingen haalde, sloeg wel even de twijfel toe, bekent hij. "Ik dacht 'Oei, er komen zo veel goede spelers, misschien komt mijn plaats in gevaar'. Maar ik wilde de uitdaging aangaan."

De voorbije weken gaat het Stroeykens voor de wind. Hij staat in de basis en presteert goed. "Dat is omdat ik nu leef als een prof. Ik weet wat ik de dag voor een wedstrijd moet doen en let ook tijdens de week op mijn eten", aldus Stroeykens. Wordt dit, drie jaar na zijn debuut, het seizoen van de grote doorbraak? "Mensen vergeten soms dat ik nog maar 19 jaar ben."

Bron: Het Nieuwsbladanderlecht-online forum