Arnstad van goudwaarde met doelpunt en assist

VRIJDAG, 17 NOVEMBER 2023, 20:29 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Kristian Arnstad kende een topavond met de Noorse U21. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland zorgde de Anderlecht-speler voor een doelpunt en een assist. Zo slaagde Noorwegen erin om met 3-2 te winnen. Ook Amadou Diawara kwam vandaag al in actie.

Na twintig minuten voetballen opende Opsahl de score voor Noorwegen op assist van Arnstad, die de hele match speelde. Nadien scoorde Ierland twee keer, maar in de 73e minuut kreeg Noorwegen een strafschop. Arnstad zette zich achter de bal en trapte de 2-2 in doel. Vier minuten later volgde de winnende 3-2. Met 9 op 12 is Noorwegen tweede in de stand.

In Afrika speelde Amadou Diawara de vollige wedstrijd tussen Guinée en Oeganda. Guinée won deze kwalificatiewedstrijd voor het WK 2026 met 2-1.

Later vandaag komen nog de zes speler van Anderlecht in actie. Bij de Belgische U21 staan zowel Killian Sardella als Mario Stroeykens in de basiself tegen Schotland. Bij Denemarken zijn er tegen Slovenië basisplaatsen voor Kasper Schmeichel en Thomas Delaney. Anders Dreyer en Kasper Dolberg beginnen op de bank.

Bron: © Eigen redactie