Delaney trapt Denemarken naar het EK (video)

ZATERDAG, 18 NOVEMBER 2023, 14:33 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Denemarken heeft zich gisterenavond geplaatst voor het EK voetbal van komende zomer. Het won met 2-1 tegen Slovenië en Anderlecht-speler Thomas Delaney scoorde het winnende doelpunt. Killian Sardella en Mario Stroeykens kenden een minder blije avond.

Delaney stond net als Kasper Schmeichel in de basis bij Denemarken. Schmeichel speelde de hele match, Delaney mocht na 75 minuten gaan rusten. Kasper Dolberg mocht in de 85e minuut invallen. Anders Dreyer bleef op de bank.

Ook de Belgische U21 kwamen gisterenavond in actie. Ze verloren met 0-2, hun eerste nederlaag in vier EK-kwalificatiewedstrijden. Killian Sardella en Mario Stroeykens stonden in de basis, maar werden beiden vervangen: Stroeykens na 73 minuten, Sardella na 78 minuten. Bij Schotland bleef Robbie Ure de hele match op de bank.

Bekijk hieronder het doelpunt van Delaney.

Bron: © Eigen redactie