Augustinsson weer basisspeler en goed voor assist

ZONDAG, 19 NOVEMBER 2023, 21:17 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De lichte blessure die Ludwig Augustinsson vorige week tegen Gent opliep, is volledig verleden tijd. De linksback van Anderlecht speelde vanavond de hele wedstrijd met Zweden tegen Estland. In de 22e minuut gaf hij de assist voor de 1-0.

Vanop zijn linkerkant zwiepte Augustinsson de bal mooi voor doel. Aanvaller Viktor Claesson knikte het leer tegen de touwen. Donderdag tegen Azerbeidzjan bleef de linksachter nog op de tribune. Ondanks de overwinning van deze avond gaat Zweden niet naar het EK. Het eindigt slechts derde in de groep.

België met Jan Vertonghen kroonde zich tot groepswinnaar na een 5-0-zege tegen Azerbeidzjan. Vertonghen speelde 84 minuten. Met vier doelpunten voor de rust was Romelu Lukaku de grote uitblinker. Ook Jérémy Doku, met twee fraaie assists, was van goudwaarde voor de Belgen.

Bron: © Eigen redactie