Overzicht internationals: Degreef scoort belangrijk doelpunt

DINSDAG, 21 NOVEMBER 2023, 21:59 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Op deze laatste dag van de interlandbreak kwamen nog verschillende spelers van Anderlecht in actie. De balans: drie nederlagen, twee gelijke spelen en slechts één overwinning. Maar die overwinning kwam er wel dankzij een doelpunt van een Anderlecht-speler. Een overzicht.

De Belgische U19 hebben zich na een 1-0-zege tegen Noord-Ierland als groepswinnaar geplaatst voor de Eliteronde van het EK 2024. Tristan Degreef (foto) scoorde het enige doelpunt Net als Lars Montegnies speelde hij de hele wedstrijd. Ismael Baouf bleef op de bank. De jonge Duivels wacht nu een Eliteronde. 28 landen strijden daarin om zeven tickets voor het EK.

De U21 van België hebben 1-1 gelijk gespeeld tegen Spanje. Killian Sardella speelde de hele wedstrijd en kreeg geel. Mario Stroeykens viel in na 65 minuten.

De Noorse U21 verloren vandaag met 2-0 van Turkije. Kristian Arnstad speelde de hele wedstrijd.

Het Ghana van Majeed Ashimeru leed in zijn tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2026 een pijnlijke 1-0-nederlaag bij de Comoren. Ashimeru viel in na 65 minuten.

Ook Amadou Diawara en Guinée ging met 1-0 de boot. Zij verloren van Botswana. Diawara speelde 82 minuten en kreeg een gele kaart.

De Argentijnse U23 hebben 0-0 gelijk gespeeld in een een oefenduel tegen Japan. Luis Vazquez mocht ook opdraven.

Bron: © Eigen redactie