"Invalbeurt van Ashimeru veranderde de match"

WOENSDAG, 22 NOVEMBER 2023, 21:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Afgelopen vrijdag speelde Majeed Ashimeru met Ghana tegen Madagaskar. Na de wedstrijd stak de bondscoach van Madagaskar de loftrompet af voor de Anderlecht-middenvelder. "In de eerste 45 minuten konden we Ghana aan. Maar toen brachten ze Ashimeru in en dat veranderde alles."

"Ik vertelde mijn spelers dat ze hem moesten afstoppen, want hij bracht energie. We probeerden en probeerden [maar niets lukte]", zo vertelde Romuald Rakotondrabe, de bondscoach van Madagaskar.

"De Anderlecht-speler kwam van de bank en veranderde het spelbeeld drastisch", schrijft de Ghanese website Ghanaweb over Ashimeru. "Hij overbrugde moeiteloos de ruimte tussen aanval en verdediging, waarmee hij een groot probleem oploste. Zijn enorme energie en krachte rushes plaveiden de weg voor het middende doelpunt van Inaki Williams in de 95e minuut."

Mooie worden vanuit Afrika dus voor Ashimeru. Als hij dit bij Anderlecht kan bevestigen, heeft coach Brian Riemer er een sterke optie op het middenveld bij. Sinds hij zich begin augustus blesseerde, kwam Ashimeru niet meer in actie voor het eerste elftal van paars-wit.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum