Interesse voor Ierse centrale verdediger

MAANDAG, 27 NOVEMBER 2023, 07:43 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Fredberg lijkt al een tijdje bezig met eventuele versterkingen (en vertrekkers) tijdens de winterstop. Volgens Het Laatste Nieuws is de Ierse centrale verdediger Liam Scales een van de mogelijke targets van Fredberg. Scales is 25 jaar en een vaste waarde bij het Schotse Celtic.

Scales, die net als Vertonghen linksvoetig is, ruilde in augustus 2021 Shamrock Rovers in zijn thuisland voor Celtic. In zijn eerste seizoen kwam hij er niet veel van de bank. Vorig seizoen volgde een uitleenbeurt aan Aberdeen, waar hij op een wedstrijd na telkens in de basis startte.

Afgelopen zomer keerde Scales via de grote poort terug naar Celtic. Van de veertien competitiewedstrijden die Celtic dit seizoen al afwerkte, speelde hij er twaalf van de eerste tot de laatste minuut. In de poulefase van de Champions League miste hij van de eerste vier wedstrijden  geen seconde.

In oktober debuteerde Scales voor de Ierse nationale ploeg. Tijdens de laatste drie wedstrijden in de EK-voorronde stond hij telkens aan de aftrap.

Scales heeft bij Celtic nog een contract tot midden 2025. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 650.000 euro, maar de laatste aanpassing dateert van net na vorig seizoen. Gezien zijn prestaties dit seizoen zal zijn marktwaarde wel gestegen zijn.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.