Controverse over penaltyfase (video)

MAANDAG, 27 NOVEMBER 2023, 09:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Veldoverwicht, balbezit en kansen bij de vleet, maar toch was het via een strafschop dat Anderlecht de verdiende gelijkmaker op het bord zette. Na afloop werden hier en daar vragen gesteld of het wel een terecht strafschop was.

Onder dit bericht kan je de beelden bekijken. Scheidsrechter Erik Lambrechts gaf eerst een hoekschop. De VAR riep hem echter op om de beelden te bekijken, waarna Lambrechts de bal op de stip legde.

"Er was inderdaad contact, maar Gueye raakt eerst de bal en pas dan is er het contact", aldus RWDM-coach Claudio Cacapa na de wedstrijd voor de televisiecamera's. 

RWDM-spelers William Klaus en Xavier Mercier waren niet mals voor scheidsrechter Lambrechts. "De scheidsrechter was ons niet gunstig gezind en dat had invloed op het resultaat", aldus Klaus. Mercier ging nog verder: "Gek dat de Anderlecht-spelers op het veld eerst niet geloofden dat het strafschop was. Maar ja, de grote clubs worden in België wel vaker bevoordeeld."

Ook over de tweede gele kaart van Camara was Mercier niet te spreken. "Het was op tachtig meter van onze goals en niet eens een gevaarlijke fout", aldus Mercier. "Ach, iedereen heeft gezien hoe de scheidsrechter gefloten heeft. We weten hoe het eraan toegaat in België. Tijdens de voorbereiding op wedstrijden houden we er zelfs rekening mee."
 Bron: Het Nieuwsblad