De Bleeckere: "Strafschop was correct"

MAANDAG, 27 NOVEMBER 2023, 22:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In zijn maandagse analyse van het voetbalweekend bevestigt Frank De Bleeckere van het Referee Department dat Anderlecht een volledig terechte strafschop kreeg. "Gueye komt met een gestrekt been en raakt vol de enkel van Delaney", zo klinkt het. "Het is niet omdat je de bal eventjes raakt of devieert, dat er geen fout meer mogelijk is."

"Live was het moeilijk te zien omdat het heel snel gaat, maar het is ook een situatie die de VAR gaat checken. Die heeft gezien dat Gueye met gestrekt been naar de bal gaat. Hij is te laat, want hij raakt de bal wanneer die de voet van Delaney heeft verlaten. Hij raakt dan eventjes de bal, maar omdat hij met een heel gevaarlijk manoeuvre, een gestrekt been, komt, raakt hij ook vol de enkel van Delaney, of zelfs erboven."

"Je hebt ook gezien dat scheidsrechter Lambrechts niet lang voor het scherm heeft gestaan. Hij heeft een contact gezien dat voldoende is voor een strafschop en die beslissing steunen wij."

"Het is niet omdat je de bal eventjes raakt of devieert, dat er geen fout meer mogelijk is", vertelt De Bleeckeren nog. "Hij maakt een gevaarlijke actie met een gestrekt been en de studs vooruit. Dan neem je een groot risico. Het contact was vol op de enkel. Dan kan je die strafschop heel goed verantwoorden."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum