RWDM-fans gooien Bengaals vuur bij rolstoelsupporters

MAANDAG, 27 NOVEMBER 2023, 22:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Voor aanvang van de wedstrijd tussen Anderlecht en RWDM kregen verschillende Anderlecht-supporters die in een speciaal vak voor rolstoelgebruikers zitten Bengaals vuur naar zich gegooid. Anderlecht liet intussen weten versneld werk te maken van een afdak.

Het vak voor supporters in een rolstoel bevindt zich naast, en als ze met veel zijn ook onder, de bezoekende fans. Guy Stevens, een journalist van Het Nieuwsblad die zelf in een rolstoel zit en Anderlecht-supporter is, volgde de derby gisteren in het bewuste vak. Op de website van de krant doet hij vanavond zijn verhaal.

"Supporters van RWDM gooiden voor de wedstrijd een tiental stuks Bengaals vuur naar beneden", zo vertelt hij. De nog brandende vuurpijlen kwamen zorgden voor veel paniek. De rest van de wedstrijd zat de schrik er goed in.

De locatie van de rolstoelsupporters is niet ideaal. Regelmatig krijgen ze bier over zich. "Het probleem is al meermaals aangekaart en de club beloofde een afdak te plaatsen", aldus Stevens. "Door het degoutante gedrag van die enkele Molenbeekse supporters krijgen we dat afdak nu sneller dan gepland. Tegelijk is het een schande dat zo'n maatregel nodig is."

Anderlecht-woordvoerder Mathias Declercq noemt de gebeurtenissen "tragisch en onaanvaardbaar". Hij laat weten dat de club versneld werk zal maken van het afdak. Tegen de volgende thuismatch, volgende week donderdag in de beker tegen Standard, moet er een oplossing zijn. Volgens Declercq heeft Anderlecht de rolstoelsupporters ook gevraagd of ze liever wat hoger zitten, maar volgens hem verkiezen ze een plek dicht bij het veld omdat de beleving daar beter is.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.