RSC Anderlecht - Mons: 2-1

ZATERDAG, 18 AUGUSTUS 2012, 21:58 - Michaël

Anderlecht heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Mons gewonnen met 2-1. De doelpunten werken gemaakt door Jovanovic en Yakovenko. Door deze overwinning blijft Paars-wit mee aan de leiding van het klassement met 10 punten.

De warme temperatuur zorgde voor een goede voorbereiding voor de wedstrijd van woensdag. De spelers konden tijdens de wedstrijd genieten van een extra drinkpauze.

Wellicht komt het door het weer maar het was lang wachten op kansen. Pas halfweg de eerste helft kon Jova de bal op de paal trappen. De volgende goede kans was voor Mons maar Nicaise kopte over. Op slag van rust kan Jovanovic na een 1-2 met De Sutter dan toch scoren: 1-0.

In de tweede helft was het Bergen dat beter uit de kleedkamer kwam en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Enkele minuten later ging Mbokani in de 16 meter tegen de vlakte: strafschop en Sapina uitgesloten. Wasilewski trapte de penalty maar ook de 4e strafschop dit seizoen ging er niet in.

Na de drankpauze kwam Anderlecht meer opzetten. Uiteindelijk viel dan de 2-1 dankzij het hoofd van Yakovenko. Enkele minuten later had Mbokanu de kans op de 3-1 maar Werner brengt redding.